søndag den 25. november 2007

Nem tomatsuppe med kødboller og hvidløgsbrød

Opskrift til 2 personer

½ løg – 2 tsk olie – 4 fed hvidløg - ½ tsk stødt chili – 2 røde peberfrugter - 1 porre – 2 ds hakkede cherrytomater – 1 lille dåse koncentreret tomatpure - 2 dl boullion -1 tsk stødt oregano

300 g hakket kalv og flæsk - 1 spsk mel - 50 g revet løg

2 skiver landbrød – 1 spsk smør – lidt frisk basilikum


Pres de 2 fed hvidløg (resten bruges senere). Skær peberfrugterne i mindre stykker. Hak løget fint, skær porren i tynde skiver og sauter det sammen med hvidløg, peberfrugt og chili. Tilsæt tomaterne, sammen med tomatkoncentratet, boullion og oregano. Lad det koge i 15-20 minutter og smag til med salt og peber. Vi kan godt lide at man kan "se" grønsagerne, men rigtig mange foretrækker at blende suppen inden serveringen.

Rør kød, revet løg og mel sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Det må godt smage lidt krads. Form farsen til små boller og kom dem i kogende vand og lad dem koge til de stiger til vejrs i vandet. Det er også muligt blot at koge dem i suppen.

Pres de to næste fed hvidløg og rør dem sammen med smørret. Læg lidt strimlet frisk basilikum på brødene og fordel hvidløgssmørret ovenpå. Kværn lidt peber over og gratiner brødene i ovnen ved 200 grader til de er let gyldne og spis dem til suppen.

Ingen kommentarer: