søndag den 28. oktober 2007

Stegte nudler med peberfrugt, broccoli og marineret oksekød i sesam

Opskrift til 2 personer

300 g magert oksekød i strimler - 1 spsk sesamolie - 1 tsk honning - 2 spsk soya - 1 fed hvidløg - ½ tsk cayennepeber - 1 spsk citronsaft - 2 spsk ketchup - 100 g nudler (æg) - 1 porre - 300 g broccoli - 1 grøn peberfrugt - 2 spsk soya

FORBEREDELSE - gerne dagen før!
Bland det strimlede oksekød med sesamolie, honning, soya, presset hvidløg, cayennepeber og ketchup. Lad det ligge i marinaden mindst en halv time - eller endnu bedre natten over i en tætsluttende pose.

Og så: Kog nudlerne efter anvisningen på posen.
Skær den hvide del af porren i strimler og lynsteg det sammen med oksekødet.
Tilsæt små buketter af broccoli, små stykker peberfrugt og finsnit den grønne del af porren og kom den i også. Sautér ved høj varme et par minutter, indtil grønsagerne har den mørhed/sprødhed der ønskes.
Vend nudlerne i og steg dem med et øjeblik. Smag til med soya.

Ingen kommentarer: