mandag den 3. december 2007

Marineret thaikalkun/kylling med fennikelslaw

Opskrift til 2 personer

Det er en fordel hvis kødet bliver marineret natten over

300 g kalkun eller kyllingebryst – 1 spsk olie – 4 spsk soja sauce – 1 fed hvidløg – 1 bundt friske koriander – 1 citron – 4 tsk honning – 1 dl vilde ris – 2 gulerødder – 1 fennikel – 1 dl kokosmælk – 1 tsk karry – 2 tsk citronsaft – 1 tsk salt - 2 tsk honning


Rør marinaden samme af olie, soja, presset hvidløg, hakket koriander (gem noget til fennikelslawen) – lidt reven citronskal – og halvdelen af saften fra citronen.
Hæld det over kødet og lad det marinere så længe som muligt, gerne natten over.

Gnid marinaden af og brun brystet i en gryde. Hæld marinaden ved og lad brystet simre i cirka 20 minutter ved middelvarme eller til det er mørt. Inden serveringen skæres brystet i skiver.

Kog risene efter anvisningen på posen.

Fennikelslaw: Skræl og riv gulerødderne. Befri fennikel for stokken og snit den fint.
Bland kokosmælk, karry, citronsaft, salt og honning. Smag den til inden du hælder den over de fintsnittede grønsager.

Ingen kommentarer: