torsdag den 3. januar 2008

Kartoffelmos med kødsauce og ovnbagte rødbeder

Opskriften er beregnet til 2 personer

250 g kartofler – 1 pastinak – 2 tsk smør – salt og peber – 1 fed hvidløg

1 løg – 1 tsk olie - ½ tsk stødt chili – 300 g magert hakket oksekød – 1 fed hvidløg – 1 ds hakkede tomater – 1 tsk stødt timian – 1 tsk sukker - ½ frisk chili – 1 tsk stødt koriander – salt og peber

2 hele rødbeder – eventuelt lidt soja og citronsaft – salt og peber

Læs hele opskriften igennem først… det meste skal laves på én gang!

Det er nok smartes at starte med rødbederne. Skrub dem grundigt eller skræl dem. Skær dem i mundrette stykker og kom dem i kogende vand i omkring 5 minutter.
Læg dem bagefter på et stykke bagepapir og bag dem møre i cirka 20 minutter. Drys med salt og peber og dryp eventuelt med lidt soja og/eller citron, alt efter din smag.

Kartofler og pastinak skrælles, skære i skiver og koges møre i vand i ca. 15-20 minutter. Vandet hældes fra og grønsagerne moses sammen med smørret. Smag til med salt, peber og lidt presset hvidløg.

Sauter løg – der er skåret i tern – i olien, sammen med finthakket frisk chili og kødet. Rør godt i det. Når løget er lige ved at være glasklart tilsættes presset hvidløg. Giv det 1 minut mere inden tomater, sukker, stødt chili, timian og koriander tilsættes. Lad det koge i 20 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.

Ingen kommentarer: